Marijke’s
zuurkoolschotel 2.0

Ingrediënten (voor vier personen) 
• 1,5 pak biologische zuurkool
• 1 kg zoete aardappel (liefst biologisch = ook betere smaak 🙂
• 750 g biologische (kleine) uien
• 400 g kipfilet (meer mag ook = meer eiwit!)
• kerrie
• Johnny Boer – Curry Madras kruiden (paprika, kurkuma, ui, korianderzaad, witte peper, knoflook, komijnzaad, fenegriekzaad)
• peper en zout
• olijfolie / kokosvet

Bereiding
De zuurkool goed uitlaten lekken en verdelen op de bodem van een ovenschaal. Beetje kerriepoeder er overheen strooien en klein beetje versgemalen peper. De zoete aardappelen schillen, gaar koken met een snufje zout en stampen tot puree. De uien in ringen snijden en langzaam (!) bakken in olijfolie. De kipfilet in kleine stukjes snijden, bestrooien met ongeveer 1,5 tot 2 eetlepels Curry Madras kruiden en peper en zout. Bakken in kokosvet of olijfolie. De gebakken kipfilet over de zuurkool verdelen, daarna de gebakken uien en dáárna de zoete aardappelpuree er over heen. 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken op 180 graden. Op je bord lekker door elkaar husselen.

Smakelijk eten!

Marijke

ps. Wist je dat zuurkool én uien superfood zijn voor je darmen?!