[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””][fusion_text]
Daniëlle’s groentelasagne
Ingrediënten:
– 1.250 gr tomaten
– 1 zoete aardappel
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 15 gram basilicum
– Handje amandelen
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
*optioneel: gedroogde Italiaanse kruiden
Bereidingswijzen:
Tomatensaus:
Ontvel en ontpit de tomaten.Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. De ui en knoflook aanfruiten in de pan en voeg hierna de tomaten toe. Breng op smaak met peper, zout (*optioneel: gedroogde italiaanse kruiden). Zachtjes laten garen en vervolgens pureren tot een gladde saus.
Groentes:
Snijd alle groentes in dunne plakken. De zoete aardappel moet kort voorgekookt worden. De aubergine en courgette mogen gegrild worden.
Lasagne:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg de eerste laag in de ovenschaal met de zoete aardappel, gevolgd door wat tomatensaus. Hierna kun doe je groentes afwisselen met saus in de schaal. Eindig met een laagje tomatensaus en garneer met de verse basilicum en fijngehakte amandelen. De lasagne gaat voor 30 minuten de oven in.
– serveertip: een frisse salade met avocado en een stukje vis erbij.
Smakelijk eten!
Daniëlle
[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””][fusion_imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]