[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”3_4″ last=”yes” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””][fusion_text]

Pittige paprikasoep met kip

Ingrediënten voor 3 personen 

paprikasoep• 600 g rode paprika’s > in vieren
• 600 g rijpe tomaten > gehalveerd
• 1 rode ui > grof gesneden
• 3 teentjes knoflook > grof gesneden
• ½ rode Spaanse peper > grof gesneden
(houd je van pittig, dan mag de hele peper er in!)
• 1 handvol basilicumblaadjes 
• 1 eetlepel balsamicoazijn
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 liter groente- of kippenbouillon
• 2 kipfilets

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg alle groenten en de basilicum op een bakplaat/bakblik. Meng de azijn met de olie en schenk dit uit over de groenten. Rooster de groenten 45 minuten in de voorverwarmde oven en keer ze af en toe om.

Kook de kipfilet in de bouillon gaar. Haal de kip uit de bouillon en trek uit elkaar met en vork.

Pureer daarna de groenten in een pan met de staafmixer.  Verdun de gepureerde groenten met de bouillon tot de gewenste dikte en breng hem op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de kip toe en dien op.[/fusion_text][fusion_sharing tagline=”Deel dit recept!” tagline_color=”” title=”Pittige paprikasoep met kip” link=”http://feelgood-food.nl/supersoep” description=”Pittige soep, boordevol groenten én eiwitten!” pinterest_image=”” icons_boxed=”” icons_boxed_radius=”4px” box_colors=”” icon_colors=”” tooltip_placement=”” backgroundcolor=”” class=”” id=””][/fusion_sharing][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]