[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””][fusion_text]

Anneke’s feestelijke zwarte bonencake

Winnaar van de Feelgood (super)Food Baking Competition 2017!

Ingredienten cake
265 gr Zwarte bonen
4 eieren
25 gr cacaopoeder
75 gr dadels
2 el honing
2 scoops vanille whey
2 tl baking soda
1 tl wijnsteen bakpoeder
sap halve sinasappel

Deze hoeveelheden zijn voor een cakeblik. Wil je een ronde taart 25 cm doorsnede dan alles keer 2.

Vulling
1 advocado
60 gr rijpe banaan
20 gr cacaopoeder
2 el honing
rasp van een halve sinasappel
klein beetje vanille

Topping
100 ml kokosolie
80 ml honing
50 gr cacaopoeder
sap halve sinasappel
beetje zeezout

Versiering boven op
Gehakte noten geroosterd in de oven met honing.

Bereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden. Dadels laten weken in warm water. Bonen afspoelen en  fijn malen in blender of hakmolen.  Eieren toevoegen en erdoor malen. Geweekte dadels toevoegenen alles als een mengsel fijnmalen. Nu cacaopoeder, honing, whey, bakingsoda, bakpoeder en sinaasappelsap toevoegen en nog even door malen.

Je bakblik bekleden met bakpapier en je beslag erin storten. Half uurtje bakken in de oven. Bij een taart (dubbele hoeveelheid) iets langer.

Vulling
Heel simpel, alle ingrediënten samen maken in de blender of hakmolen.

Topping
Kokosolie smelten. Hieraan de rest van de ingrediënten toevoegen en door roeren. Nu kan het opmaken beginnen, als de cake is afgekoeld.Cake doorsnijden en in het midden de vulling uitsmeren. Daarna op de bovenkant de Topping uitsmeren en laten uitlopen over de zijkanten. Als versiering op de natte topping de noten uitstrooien. Daarna de taart in de koelkast zetten zodat de topping kan uitharden.

Koffie zetten en een stuk taart erbij 🙂

Tip: Je kunt ook alleen de cake bakken en deze in plakken snijden om in te vriezen. Dan zijn wat gehakte walnoten lekker om door je beslag te doen voordat het de oven ingaat.

Smakelijk eten!

Anneke

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””][fusion_imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]